Uppdatering under trappen

Mitt lilla serverum under trappen

Jag har lagt lite tid på att rensa ur och städa upp under trappen där jag har min unRAID server och alla inkommande nätverkskablar från olika delar av huset.

Servern har fått ny hårdvara och en mindre låda, blev lite värre att få in alla 12 diskar i en Fractal Design R5, tyvärr har jag en tidigare modell utan vettiga fästen av SSD diskar bakom moderkortet. Det finns hål där men jag var inte så sugen att skruva bort moderkortet varje gång jag måste bort med en SSD. Men nu har den en i7-2600K istället för en Celeron och en fin DX nätdel från corsair, lite overkill med nätdelen men jag hade den över. Strömförbrukningen sjönk förvånade från 130w till 110w jag vet inte om det är nya CPUn eller nätdelen som är orsaken men oavsett är det ju bra :).

UPSen hamnade på väggen och ur vägen, den försörjer allt i skrubben 20 minuter vid strömavbrott (eller åska). Ubiquiti switchen och patchpanelen sitter uppe till höger och ovanpå ligger den blivande brandväggen och en Raspberry som kör UniFi controllern för switch och AP.

Ubiquiti UniFi AP-AC-LR

Nu saknas bara Fibern, den har en ensam sladd klar 🙂

Såhär ser en del av controllerprogramvaran switchen, den har POE på alla portar, både POE+ och 24V. Du kan administrera den otroligt smidigt från controllerns webbsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.